Meppel Ontmoet & Doet. Succes!

, 20 oktober 2018

Donderdag 18 oktober werd in Schouwburg Ogterop de eerste, dynamische editie van Meppel Ontmoet & Doet gehouden. Het is een initiatief van de Meppeler Uitdaging, BC Meppel en ICC Parkmanagement.

Het evenement is het vervolg op de Maatschappelijke Beursvloer, in een geheel nieuw jasje. Bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de Gemeente Meppel ontmoetten elkaar in de foyer en onderzochten wat zijn voor elkaar kunnen betekenen. Meppel Ontmoet & Doet had een bijzonder afwisselende, informatieve en positieve middag in petto, voor de ongeveer tweehonderd bezoekers. De deelnemers aan de workshops deden inspiratie en motivatie op met handige tips en oplossingsgerichte voordrachten.

Oud-Meppeler Hans van Tellingen kwam donderdag niet om nostalgische reden naar Schouwburg Ogterop, maar met een duidelijke missie. In een met eigen onderzoekscijfers doortimmerde en broodnuchtere analyse, vertelde Van Tellingen het Meppeler publiek ‘hoe het er werkelijk in de retailmarkt aan toe gaat. In een volledig bezette Engelenbak verzorgde Amsterdammer Hans van Tellingen (directeur onderzoeksbureau Strabo) officieel de eerste workshop.

‘De zonnige toekomst van Meppel’ lokte niet alleen winkeliers, maar ook andere ondernemers en inwoners van Meppel, die zich na afloop verspreidden door Ogterop. In kamers en open hokjes in de schouwburg kwam de Inspiratiecarrousel op gang. Specialisten gaven hun eigen, actuele visie op laagdrempelige sociale, fiscale en bestuurlijke onderwerpen. Na een eerste ontmoetingsronde in de vernieuwde foyer, begon meteen de workshop in het theatercomplex.

Workshops

Loran Kloeze ging in de foyer dieper in op internetveiligheid ‘Cybersecurity, hacking en meer’ Veiligheid van eigen bedrijfssysteem maar ook gegevens van de klanten kunnen worden versleuteld. Als alle gegevens weer terug zijn weet je niet wat er mee gebeurd is’, drukte Kloeze zijn workshoppubliek op het hart.

‘Denken vanuit overschot. Wat heeft mijn bedrijf of organisatie te bieden?’ lichtte oprichtster Gerda Geurtsen de ijzersterke beginselen van de Nederlandse Uitdaging toe. Over social media en contentmarketing brachten specialisten van FIZZ Digital Agency een groep Meppelers op de hoogte van de nieuwste media-ontwikkelingen. De workshop over Bestuurdersaansprakelijkheid van Lever Notarissen leverde bestuursleden veel inzicht op over de almaar groeiende verantwoordelijkheden voor bestuurders van verenigingen en stichtingen. MTH Accountants & Adviseurs, gaf de deelnemers weer wat nieuwe informatie over de snel veranderende fiscale wereld.

Beursvloer

Voorheen hadden de bezoekers zakelijk en maatschappelijk al de hele middag lopen netwerken op de Beursvloer. Op het vernieuwende evenement Meppel Ontmoet & Doet kwamen de bezoekers donderdag pas rond vijf uur toe aan de eerste ontmoetingen waarbij – als van ouds – diensten en overvloedige materialen werden uitgewisseld. Op het onderdeel Beursvloer kregen bedrijven en maatschappelijke organisaties de kans om iets voor elkaar te betekenen. Menskracht, materialen en middelen werden door het bedrijfsleven opgelost met gesloten beurs. Een passende en originele tegenprestatie werd natuurlijk op prijs gesteld. Eén uur kregen de bezoekers van Meppel Ontmoet & Doet toch nog de tijd om te onderhandelen over vraag en aanbod.

Bron: Meppeler Courant 19 oktober 2018