Meppeler Uitdaging op bezoek bij de Koning

| 20 maart 2017

Gertjan Holterman, manager van de Meppeler Uitdaging, ontmoette afgelopen vrijdag Koning Willem Alexander. Dit gebeurde tijdens de openingshandeling van de 65ste Uitdaging in Zoetermeer. De Uitdaging brengt samenwerking tot stand tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Dit met als doel om de leefbaarheid van de lokale samenleving te vergroten. Vorig jaar juni is de Meppeler Uitdaging opgericht en zijn inmiddels de eerste successen een feit. Een prachtig moment om dit met de koning te delen.

Ferme handruk
Holterman kreeg een ferme handdruk en mocht persoonlijk kennismaken met de koning. Opmerkelijk was hoe geïnteresseerd deze was. ‘Ik vertelde hem over hoe wij in Meppel met een aantal ondernemers binnen twee uur 65 banen hebben geregeld voor mensen die buiten het arbeidsproces staan. De koning vond het geweldig. Het is prachtig dat de activiteiten in het noorden van het land ook onder de aandacht komen.’ De Uitdaging startte 18 jaar geleden in Arnhem en rolt zich de laatste jaren razendsnel uit over heel Nederland. Reden voor de koning om een bezoek te brengen aan de feestelijke bijeenkomst, waar nagenoeg alle lokaal opererende Uitdagingen aanwezig waren. In Drenthe zijn een viertal Uitdagingen. Naast Meppel zijn ook Hoogeveen, Emmen en Assen actief.

Oranjefonds
De Uitdaging is deelnemer aan de derde editie van het Groeiprogramma van het Oranjefonds en is tevens de grootste groeier in deze editie van het programma. Veel lokale bedrijven willen wel ‘iets’ met maatschappelijke organisaties, maar weten niet altijd hoe. De Uitdaging stimuleert de betrokkenheid van deze partijen en biedt ze handvatten. Er wordt bemiddeld tussen vraag en aanbod van materialen (spullen) en menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde). Denken vanuit overschot. Half januari nog was in Schouwburg Ogterop, op initiatief van de Meppeler Uitdaging, de Beursvloer Meppel een succes. Het bijzondere van de Uitdaging is dat het de slagkracht van het ondernemerschap verbindt met sociaal maatschappelijke organisaties. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) krijgt handen en voeten en wordt maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO). ‘Samen de wereld een beetje mooier maken’, aldus Gertjan Holterman.