Vraag / Aanbod
Status: open

Reggersoord zoekt hometrainer met virtuele beelden

Omschrijving

Wij zijn een team van 8 enthousiaste collega’s en dagelijks komen er plm 16 cliënten (bezoekers zeggen wij). Deze bezoekers wonen in de thuissituatie in Meppel en omstreken. Op de dagbehandeling komen mensen met 1 of meer lichamelijke beperkingen, die behandeling/ revalidatie/ ontlasting thuissituatie nodig hebben.

voor deze mensen zouden wij heel graag op de afdeling een Silverfit aanvragen.
dit is een hometrainer met virtuele beelden van eigen stad/dorp/straat van nu en/of vroeger. www.Silverfit.nl voor meer informatie. Op de dagbehandeling Argusvlinder (bezoekers met dementie) van de Noorderboog staat deze fiets, die veel gebruikt wordt. Vandaar onze vraag en enthousiasme.

Match informatie

Aanvraagdatum 29-06-2017

Extra gegevens

Contactgegevens
Naam organisatie Zorgcombinatie Noorderboog -locatie Reggersoord- dagbehandeling
Missie van de organisatie Zorgcombinatie Noorderboog bestaat uit een ziekenhuis, zes verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. Onze locaties zijn te vinden in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. Voor alle mensen in die regio bieden wij een compleet pakket van zorg, behandeling en ondersteuning in alle levensfasen. De kracht van Noorderboog is het besef dat samenwerking de sleutel is tot succes.
Voornaam Agnes
Achternaam Schutte
Straat + huisnummer Reggersweg 1
Postcode Meppel
Plaats 7943 KC
Telefoonnummer 0522234050
E-mailadres A.Schutte@noorderboog.nl
Wat wilt u aanvragen?
Vraag virtuele fiets- Silverfit www.Silverfit.com
Uw vraag Wij zijn een team van 8 enthousiaste collega's en dagelijks komen er plm 16 cliënten (bezoekers zeggen wij). Deze bezoekers wonen in de thuissituatie in Meppel en omstreken. Op de dagbehandeling komen mensen met 1 of meer lichamelijke beperkingen, die behandeling/ revalidatie/ ontlasting thuissituatie nodig hebben.voor deze mensen zouden wij heel graag op de afdeling een Silverfit aanvragen.dit is een hometrainer met virtuele beelden van eigen stad/dorp/straat van nu en/of vroeger. www.Silverfit.nl voor meer informatie. Op de dagbehandeling Argusvlinder (bezoekers met dementie) van de Noorderboog staat deze fiets, die veel gebruikt wordt. Vandaar onze vraag en enthousiasme.
Doel van uw vraag We hopen dat we een Silverfit op de afdeling kunnen neerzetten.
Doelgroep Op de dagbehandeling somatiek komen bezoekers met 1 of meer lichamelijke beperkingen. Met individuele behandeling, begeleiding en aktviteiten proberen wij de situatie te verbeteren, te stabiliseren of achteruitgang te vertragen. Hierdoor zijn bezoekers langer in staat om zelfstandig te blijven wonen.Er zijn ook bezoekers die hier komen na een opname in een verpleeghuis. (revalidatieafdeling) De revalidatie wordt hier dan voortgezet, maar men kan weer thuis wonen.
Uitsplitsing van uw vraag Door de aanschaf van een Silverfit kun je op een actieve manier (hometrainer) bezoekers te laten fietsen met beelden. Dit zijn beelden van de omgeving, stad, dorp, wat uiteraard voor herkenning en gesprekstof zorgt. Het fietsen zorgt voor activatie, revalidatie en het is een goede therapie.Meer bewegen is goed voor de gezondheid. We willen hier heel graag aan meewerken. En hoe leuk is het als het op een moderne, virtuele manier kan.
Andere betrokken organisaties
Overige opmerkingen via Annerieke van Dongen werden wij gewezen op de Meppeler Uitdaging.Annerieke is Maatschappelijk werkster voor bezoekers van de dagbehandeling.jullie zijn uiteraard van harte welkom voor een rondleiding en gesprek op de dagbehandeling Reggersoord.Wellicht kunnen wij ook iets voor jullie betekenen.
Captcha