Hoe anders denken WAARDE oplevert

Hoe anders denken WAARDE oplevert

Hoe anders denken waarde oplevert! Dinsdag 15 oktober heeft de eerste enthousiaste groep maatschappelijke organisaties deelgenomen aan de Kenniskaravaan. Een initiatief van de Meppeler Uitdaging en Meppelvoorelkaar. Centraal stond de vraag; wat kunnen verenigingen en stichtingen voor een bedrijf betekenen om zo een gelijkwaardige match te maken.

Vaak hebben maatschappelijke organisaties moeite om projecten of nieuwe initiatieven mogelijk te maken. Tijdens de bijeenkomst leerden de deelnemers om in plaats van financiële steun te zoeken bij fondsen, overheid en sponsoren de mogelijkheden te benutten van samenwerking ‘in natura’. Het maken van een match ‘om niet’ biedt kansen voor zowel verenigingen en stichtingen als het bedrijfsleven.

Lianne Dolstra van Meppelvoorelkaar ging in op het werven van vrijwilligers via het platform Meppelvoorelkaar. De deelnemers leerden een wervende vacature schrijven en hoe deze in te vullen. Tineke Knorren van de Meppeler Uitdaging vertelde wat de Meppeler Uitdaging voor maatschappelijke organisaties kan betekenen. Er werd kennisgemaakt met de Ruimtebank en Kennisbank die de Meppeler Uitdaging aanbiedt. Het stellen van concrete vragen en hoe deze aantrekkelijk te formuleren kwamen aan bod en men moest nadenken hoe een tegenprestatie kan worden geboden zodat beide partijen met een goed gevoel vraag en aanbod bij elkaar kunnen brengen.

De deelnemers waardeerden de avond met een dikke acht en waren erg blij met het initiatief om regelmatig een workshop of bijeenkomst aangeboden te krijgen. De volgende bijeenkomst van de Kenniskaravaan staat gepland op donderdag 28 november dan wordt het onderwerp AVG en privacy wet- en regelgeving op het programma. Deze bijeenkomst wordt verzorgd door Arslan & Ter Wee Advocaten. Eind januari zijn de penningmeesters van verenigingen en stichting welkom bij De Jong & Laan Accountants om bijgepraat te worden over financiële kwesties waar maatschappelijke organisaties tegenaan lopen.

 

 

 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This